Eveniment

Fondul Proprietatea a pierdut prima luptă cu giganţii energetici

Autor: Roxana Pricop

15.03.2011, 11:20 29

Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul formulat deHidroelectrica, producătorul de energie la careFondul Proprietatea este acţionar cu 20% din capital, şi a hotărâtanularea deciziei de suspendare a înfiinţării campionului energeticHidroenergetica, din care ar urma să facă parte şi producătorul deenergie.

Decizia Curţii de Apel Bucuresti esteirevocabilă.

Fondul Proprietatea s-a opus înfiinţăriicampionului energetic Hidroenergetica, care ar urma să cuprindăElectrocentrale Deva, Electrocentrale Bucureşti, sucursaleleTermoelectrica Paroşeni şi Termoserv Paroseni, sucursaleleHidroelectrica de la Bistriţa, Buzău, Cluj, Curtea de Argeş, Haţeg,Porţile de Fier, Oradea, Sebeş şi Slatina, filialele HidroelectricaHidroserv Bistriţa, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portţle de Fier,Hidroserv Curtea de Argeş, Hidroserv Sebeş. Principalele argumenteaduse de administratorul Fondului, compania FranklinTempleton, împotriva înfiinţării celor doi campionienergetici (Electra şi Hidroenergetica), sunt absenţa unui planconcret de afaceri din partea statului român pentru cele douăunităţi, profitabilitatea neclară şi discutabilă.

"Administratorul Fondului Proprietateainformeaza că, în ciuda deciziei Curţii de Apel din data de 07martie 2011, există şi alte litigii pe care le-a iniţiat, cusucces, în vederea blocarii proiectului de fuziune pentru creareacelor doi campioni în energie, Electra si Hidroenergetica. Caurmare a litigiilor amintite, proiectul de fuziune continuă să fiesuspendat în prezent", susţin oficialii Franklin templeton într-uncomunicat de presă emis pe Bursă.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO