Eveniment

Grupul ARES şi Brain Hospital au preluat spitalul de chirurgie cardiovasculară Monza de lângă Arena Naţională din Bucureşti, controlat de italienii de la Policlinico di Monza

Grupul ARES şi Brain Hospital au preluat spitalul de...

Autor: Mirabela Tiron

14.12.2023, 18:24 18301

Grupul ARES, specializat în cardiologie intervenţională, şi Brain Hospital, specializat în neurochirurgie, au cumpărat spitalul de chirurgie cardiovasculară Monza din Bucureşti, de la Policlinico din Monza. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

„(...) Echipele Monza, ARES şi Brain lucrează deja de mulţi ani împreună şi suntem încrezători că această echipă va funcţiona în continuare foarte bine, pentru a oferi pacienţilor soluţii inovatoare pentru rezolvarea unor afecţiuni complexe” a declarat Luca Militello, CEO Policlinico di Monza.

Anul trecut, italienii de la Monza au vândut spitalul de oncologie din cadrul Enayati Medical City către turcii de la Memorial Hospital. Italienii deţineau 80% din spitalul de oncologie.

Primul spital Monza (vândut acum) a fost deschis în Bucureşti, în zona Arenei Naţionale, în urma unei investiţii de 40 de mil. de euro  şi a devenit operaţional în 2012 ca centru de excelenţă în chirurgie cardiovasculară.  Spitalul mai oferă servicii medicale pe cardiologie, neurochirurgie cerebrală şi vertebrală, chirurgie spinală, pediatrică, ORL, ortopedie, oncologie şi ginecologie. 

În această tranzacţie, Grupul Ares şi Brain Hospital au fost consiliaţi de RTPR, pe aspecte legale, TS Partners şi Contradiction pe aspecte financiare şi  fiscale. REC Immpuls a oferit suport tehnic, Quest Partners, evaluare, iar Reveal Market Research, cercetare de piaţă. Brain Hospital a fost asistată în tranzacţie de Avocat Alex Codrea şi firma Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, iar Policlinicco di Monza de firma Cumpănaşu & Asociaţii.

Centrele Ares, specializate pe domeniul cardiologiei intervenţionale, preluate în 2019 de americanii de la Highlander Partners, au finalizat anul trecut cu afaceri de 17,6 milioane de euro iar pentru acest an estimează că vor depăşi pragul de 20 de milioane de euro cifră de afaceri.

ARES deţine în prezent 10 săli de angiografie în 7 centre din Bucureşti, Cluj-Napoca, Piteşti, Constanţşi Tulcea şi 3 clinici multidisciplinare, cu focus pe cardiologie, în Cluj-Napoca, Ares-Cardiomed.  În urma preluării spitalului, reţeaua devine grupul MONZA-ARES.

Brain Institute şi-a început activitatea în 2013 în cadrul Spitalului Monza, dezvoltat ca un centru în neurochirurgie cerebrală, rino -neurochirurgie şi chirurgie ORL. Până în prezent, la Brain Hospital s-au desfăşurat anual în jur de 2000 de intervenţii de neurochirurgie, ORL.

Datele publice arată că anul trecut compania Centrul Medical Policlinico di Monza  a avut o cifră de afaceri de 222 mil. lei şi pierderi de 26,8 mil. lei pe piaţa locală, faţă de afaceri de 235 mil. lei  anul anterior şi pierderi de 11,5 mil. lei, potrivit mfinante. Compania figura cu aproape 408 angajaţI anul trecut, potrivit datelor de la mfinante.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO