Eveniment

Guvernul reorganizeaza ARIS si o transforma in ARI

19.06.2008, 19:14 23

Guvernul se grabeste sa stimuleze investitiile majore, transformand un proiect de lege pe aceasta tema in ordonanta de urgenta, pentru a raspunde cat mai rapid asteptarilor mediului de afaceri.
Politicienii vorbesc de circa cinci ani despre necesitatea adoptarii unei legi a investitiilor, dar nici pana in prezent acest act normativ nu a fost aprobat, existand un draft de pe vremea vicepremierului George Copos la care s-a tot lucrat.
Guvernul a adoptat ieri, in prima lectura, proiectul de act normativ elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor, privind stimularea investitiilor, una dintre schimbarile vizate fiind infiintarea Agentiei Romane de Investitii prin reorganizarea Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS).
Un avantaj al acestui act normativ il constituie faptul ca va permite dirijarea investitiilor in regiunile mai putin vizate de investitii, urmarindu-se o dezvoltare echilibrata teritorial.
"Produsul Intern Brut pe locuitor in Timis este de doua ori mai mare decat in Vaslui. Prin aceste facilitati vrem sa asiguram o dezvoltare echilibrata din punct de vedere teritorial", a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu.
Seful Executivului a aratat ca noile reglementari vor permite incurajarea unor proiecte, in functie de prioritatile de dezvoltare.
Prin aceasta reglementare se urmareste acordarea unor facilitati pentru sprijinirea investitiilor care contribuie la dezvoltarea regionala, protectia si reabilitarea mediului inconjurator, cresterea eficientei energetice, producerea si utilizarea energiei din resurse regenerabile.
Cercetarea-dezvoltarea si inovarea, ocuparea si formarea fortei de munca si dezvoltarea domeniilor de activitate prioritare sunt alte obiective urmarite.
Stimularea investitiilor se bazeaza pe principiile tratamentului egal, transparentei eficientei utilizarii facilitatilor si confidentialitatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO