Eveniment

​Guvernul suplimentează cu 26 milioane de lei bugetul Ministerului Sănătaţii. Banii alocaţi suplimentar vor fi folosiţi pentru tratatarea persoanelor rănite în Colectiv

​Guvernul suplimentează cu 26 milioane de lei bugetul...

Autor: Liviu Popescu

11.11.2015, 12:53 93

Guvernul a decis astăzi să suplimenteze printr-o Hotărâre, bugetul Ministerului Sănătăţii cu suma de 26,3 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară. Banii alocaţi suplimentar vor fi destinaţi unităţilor sanitare implicate în tratarea persoanelor rănite în incendiul din clubul Colectiv.

“Acordarea fondurilor este necesare având în vedere că majoritatea pacienţilor rămaşi internaţi sunt în stare critică/gravă, cu arsuri pe corp, şi mai ales cu leziuni pulmonare grave”, potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanţii biroului de presă al Guvernului menţionează că tratarea acestor persoanelor rănite în clubul Colectiv este un proces complex, care necesită materiale sanitare speciale, alimentaţie parenterală pe o perioadă lungădurată. De asemenea, tratamentul complicaţilor, inerente în asemenea situaţii este unul complex, fiind necesare fonduri suplimentare.

Măsurile vizează alocarea de fonduri spitalelor din Bucureşti care tratează pacienţi afectaţi de incendiul din 30 octombrie.

Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” Bucureşti

Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore  Alexandrescu” Bucureşti

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfantul Ioan”

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Bucureşti

Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” Bucureşti

Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arşi Bucureşti  

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti  Floreasca Spitalul de Arşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO