Eveniment

Guvernul vrea să urce la 50.000 euro pragul veniturilor pentru care TVA devine obligatorie

17.11.2010, 14:24 30

Guvernul va cere Consiliului de Miniştri ai Uniunii Europene săaprobe creşterea de la 35.000 de euro la 50.000 de euro a praguluicifrei de afaceri sau a veniturilor peste care firmele suntobligate să se înregistreze şi să plătească TVA, informeazăMediafax citând din scrisoarea suplimentară convenită cu FondulMonetar Internaţional după încheierea ultimei misiunii de evaluarea acordului.

"După cum am agreat cu FMI şi Comisia Europeană, vom cereConsiliului de Miniştri ai UE o modificare a pragului obligatoriude TVA la 50.000 de euro, studiind în acelaşi timp şi opţiunile dea simplifica taxarea pentru pentru contribuabilii mai care seîncadrează sub acest plafon", se arată în scrisoare.

În scrisoarea Guvernului către FMI de la misiunea de evaluareanterioară, Guvernul se angajase să ceară Uniunii Europenemajorarea plafonului la 100.000 de euro. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO