Eveniment

În urmă cu 25 de ani părinţii erau în Piaţa Universitaţii. Acum sunt copiii lor la Palatul Victoria. Probabil că ar fi mândri de ei

În urmă cu 25 de ani părinţii erau în Piaţa...

Autor: Cristian Hostiuc

03.11.2015, 20:01 2945

Câteva mii de persoane au ajuns în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului, împrejmuit de jandarmi, pentru a cere demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, plecarea din fruntea Guvernului a premierului Ponta şi a ministrului de Interne Gabriel Oprea. Marea majoritate a celor care sunt acum în stradă sunt tineri, între 20 şi 35 de ani, cei care formează lumea corporatistă.

Au laptopuri sau rigle de desen, venind direct din clădirile de birouri care au cucerit Bucureştiul. Dacă părinţii lor au venit în Piaţa Universităţii în urmă cu 25 de ani din fabricile comuniste, acum copiii sau nepoţii lor vin din turnuri de sticlă, de la birouri şi dintr-o altă lume ca acum două decenii. 

Tinerii cer să cadă vinovaţii pentru ce s-a întâmplat vineri noapte în clubul Colectiv, primarul sectorului 4, premierul Ponta şi primitivul ministru de interne. ”Asasinii!! Asasinii!!” strigă cei din faţă, dar fără ca acest cuvânt să fie preluat de mulţime. 

În ciuda faptului că este tânăr, premierul Ponta nu a reuşit să intre în inimile corporatiştilor, care acum îl identifică, alături de ministrul de Interne, cu ce este mai rău în această ţară: corupţia, lăcomia, oamenii fără şcoală care s-au căţărat în fruntea statului şi care fac bani din munca lor. 

Cei mai mulţi din cei din Piaţa Victoriei au venit direct de la muncă, având în vedere că au un alt program de lucru decât al părinţilor lor. 

Cei care au strigat acum 25 de ani în Piaţa Universităţii împotriva celor care au preluat atunci puterea: Iliescu şi toată nomenclatura comunistă, ar fi acum mândri să îşi vadă copiii şi nepoţii cum ies din nou în stradă, paşnic. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO