Eveniment

Investiţie gigant în România. Uniunea Europeană pune pe masă 3 miliarde de euro în cel mai mare pariu în tranziţia energetică

Investiţie gigant în România. Uniunea Europeană pune...

Autor: Petru Mazilu

04.04.2024, 18:00 322

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi „cea mai mare investiţie pentru tranziţia energetică”. „Vorbim despre 3 miliarde de euro”, a spus premierul. Anunţul a fost făcut înainte de şedinţa de Guvern.

Investiţia uriaşă va fi realizată cu fonduri europene.

„Operaţionalizăm azi şi cea mai mare investiţie pentru tranziţia energetică. Vorbim despre 3 miliarde de euro, sumă finanţată din fonduri europene”, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

Şeful Guvernului a explicat că este vorba despre o schemă de ajutor de stat care va duce la creşterea producţiei de energie din surse regenerabile.

„Este o schemă de ajutor de stat pentru creşterea producţiei de energie din surse regenerabile: eolian, solar fotovoltaic, resurse hidro şi nucleare, hidrogen. Foarte important este că finanţăm şi tehnologia pentru stocarea energiei. Finalizarea acestor investiţii va conduce la un preţ mai mic pe termen mediu şi lung şi o producţie mai mare de energie verde”, a precizat Marcel Ciolacu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO