Eveniment

Jandarmeria acuză ultraşii de la Dinamo şi Steaua pentru violenţele de ieri

Jandarmeria acuză ultraşii de la Dinamo şi Steaua pentru violenţele de ieri

Urmează încă o zi de proteste?

Autor: Mediafax

15.01.2012, 13:05 377

Jandarmeria susţine că protestele de sâmbătă seara din Bucureşti au degenerat odată cu apariţia în Piaţa Universităţii a unor grupuri compacte conduse de lideri ai galeriilor de la Steaua şi Dinamo.

"Din păcate, în Piaţa Universităţii şi-au făcut apariţia şi nişte grupuri compacte identificate ca fiind suporteri ai echipelor Dinamo şi Steaua. Au fost identificaţi şi câţiva lideri de la Dinamo - Tararache Marius, Bischin Ioan Ţintă Claudiu şi un coordonator al galeriei Steaua - Denescu Alexandru Mihai. Odată cu apareiţia acestor grupuri compacte lucrurile au degenerat", a declarat Aurel Moise, şeful Direcţie de siguranţă publică din cadrul jandarmeriei.

"Aceste persoane au o anumită experienţă în manifestări de pe stadioane de fotbal, cunoscându-se ca având şi nişte modalităţi de acţiune foarte clar stabilite, au reuşit de nenumărate rânduri să blocheze piaţa. De fiecare dată, jandarmii, fără a face uz de forţă, prin intermediul negocierilor şi în ultimă instanţă printr-un cordon compact, au reuşit să restabilească circulaţia".

El a menţionat că foarte mulţi dintre manifestanţi, când au observat că lucrurile au degenerat, au plecat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO