Eveniment

Klaus Iohannis, în dialog cu fermierii: „Nu e suficient să producem, ci trebuie să generăm valoare adăugată”

Klaus Iohannis, în dialog cu fermierii: „Nu e...

Autor: Roana Rotaru

02.11.2016, 13:04 379

Preşedintele României, Klaus Iohannis, consideră că agricultura are un potenţial imens şi că ar putea fi un motor al dezvoltării economice şi vrea să prioritizeze refacerea infrastructurii principale de irigaţii, promovarea produselor româneşti la export şi realizarea cadastrului agricol.

„Nu e suficient să producem, ci trebuie să generăm valore adăugată. Asta înseamnă sa înaintăm pe lanţul valoric. Doar aşa putem reduce deficitul comercial.  Este foarte important să identificăm noi pieţe, să continuăm deschiderea comercială de care s-au bucurat comercianţii în acest an, atât în UE, cât şi pe alte pieţe. Promovarea produselor romaneşti pe pieţele europene trebuie să fie imperativă. România are produse tradiţionale care merită să le facem cunoscute peste tot”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul conferinţei „Preşedintele în dialog cu fermierii” care a avut loc astăzi  la Romexpo , în Bucureşti.

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, prezent la acelaşi eveniment, a scos în evindenţă faptul că  după muţi ani în care României îi era interzis să exporte porci vii în UE, din cauza prezenţei pestei porcine, un virus care nu mai este prezent printre suinele din ţara noastră, României i-a fost ,în sfârşit, ridicată această interdicţie.

„Am deschis piaţa pentru ovine, porcine şi bovine. Porcul nu a fost exportat de 70 ani.  Am deschis piaţa Turciei, o ţară care în trecut nu ne lasa nici macar în tranzit să trecem  cu animale pe la ei. Vrem să trimitem ataşaţi agricoli în 10 state pentru  exporturile României”, a spus Achim Irimescu.

Preşedintele Klaus Iohannis, ministrul agriculturii Achim Irimescu şi preşedintele Camerei de Comerţ, Mihai Daraban, au participat la deschiderea târgului Indagra, cel mai mare târg destinat agrobusinessului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO