Eveniment

Lecţii de strategie militară - George Friedman: Nu vă luaţi avioane. Într-un conflict cu ruşii, fie vă salvează americani, fie aţi pierdut

Autor: Mediafax

12.11.2010, 13:05 55

Politologul american George Friedman, director general alSTRATFOR, a declarat, pentru Mediafax, că achiziţionarea de avioane F-16 de către Româniaeste, probabil, o greşeală şi că cerinţa strategică primară pentruţara noastră este protecţia frontierelor cu Ucraina şi Moldova.

George Friedman, fondatorul şi directorul general al agenţieiprivate de analiză geopolitică STRATFOR, se referă şi la proiectulde instalare a elementelor unui scut american antirachetă înRomânia, apreciind că acesta va avea un efect pozitiv asupraeconomiei şi menţionând că "acolo unde Statele Unite instaleazăastfel de sisteme, vor interveni pentru a apăra".

Friedman insistă asupra relaţiei dintre Rusia şi Germania, şi,referindu-se la problema transnistreană, subliniază că ruşii nu sevor retrage de pe linia Nistrului, acesta fiind un capitolîncheiat. El adaugă însă că pentru România, întrebarea importantăeste legată de Republica Moldova. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO