Eveniment

Logan detine aproape 2% din vanzarile auto in Europa de Est

06.05.2005, 19:09 11

Vanzarile Dacia Logan pe pietele din Europa Centrala si de Est au depasit estimarile constructorului francez Renault, cota de piata a modelului fiind de aproape 2% in regiunea mentionata, transmite Reuters.

"Cu o cota de aproape 2% din piata centrale si est-europeana, putem spune ca ne-am depasit propriile estimari. In ceea ce priveste nivelul comenzilor, apreciem ca suntem in graficul pe care l-am revizuit la inceputul acestui an", a declarat Alain Margaritopol, directorul de marketing al diviziei central-europene a grupului francez.

Potrivit lui Margaritopol, modelul Logan, produs la uzina Dacia Pitesti detinuta de Renault in Romania, si-a adjudecat, in luna martie, 2,3% din piata din Europa Centrala si de Est, respectiv 1,9% din piata pe ansamblul primului trimestru.

Evolutia buna a vanzarilor acestui model a contribuit la cresterea cotei de piata a Renault si Dacia pentru autoturisme si vehicule comerciale usoare in aceasta regiune, de la 10,4% in primul trimestru al anului trecut, pana la 10,7% in primele trei luni ale acestui an.

Renault va lansa in curand acest model si in tari occidentale, precum Spania, Franta si Germania, pentru a testa reactia consumatorilor, insa oficialul francez a precizat ca vanzarile nu vor fi la fel de bune ca in estul Europei.

Renault si-a propus sa vanda un milion de autoturisme Logan pana in anul 2010, dar reprezentantii companiei franceze considera ca acest nivel ar putea fi depasit, avand in vedere vanzarilor initiale foarte bune si dezvoltarea de noi unitati de productie in tari precum Iran si Rusia.

Potrivit reprezentantilor Automobile Dacia, compania vizeaza vanzari de 15.000 de vehicule Logan in acest an in Europa Occidentala, dupa lansarea comerciala in luna iunie, volumul livrarilor fiind estimat, anul viitor, la 60.000 de unitati.

Din momentul lansarii, in luna septembrie 2004 si pana la sfarsitul primului trimestru al acestui an, au fost comandate in Romania si la export peste 50.000 de Dacia Logan. Modelul este comercializat, in prezent, in 13 tari, urmand ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa ajunga la peste 35, incluzand state din Europa Occidentala.

Producatorul francez a deschis, la Pitesti, recent, un centru de colectii CKD (Completely Knocked Down) pentru Logan, care vor fi exportate catre uzinele de asamblare ale Renault din strainatate.

Prima uzina a fost deschisa, la inceputul lunii aprilie, la Moscova. In acest an, Renault va incepe sa fabrice modelul Logan si in Maroc si Columbia, urmand ca din 2006 sa debuteze productia in Iran, iar din 2007 cea din India.

In acelasi timp, Logan va ajunge sa fie comercializat in cursul acestui an in peste 30 de tari din Europa Centrala si de Est, Africa, Orientul Mijlociu si America Latina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO