Eveniment

Lumea se confruntă în prezent cu cel mai nociv amestec de evenimente pe timp de pace

Autor: Livadariu Andreea, Alexandru Matei

14.03.2011, 23:49 94

"Înacest moment există în lume un amestec de circumstanţe cu totulneobişnuit după al Doilea Război Mondial. Această concomitenţă deprocese este inedită, deoarece şi putinţa ţărilor industrializateeste limitată. Este pentru prima dată când ţări puternicindustrializate sunt într-o situaţie de overstretch (depăşite deproblemele cu care se confruntă - n. red.), care nu este generatăde un război", spune profesorul de economie DanielDăianu.

Dacă criza cu care seconfruntă Europa de aproape un an dă semne că şi-a găsit într-ooarecare măsură rezolvarea după summit-ul de la finalul săptămâniitrecute, situaţia explozivă din Orient şi cutremurul din Japoniarămân în continuare probleme presante ale umanităţii. Dar, dacăprivim modul în care a evoluat criza din zona euro, care a avut maimulte episoade (Grecia în primăvara lui 2010, Irlanda în iarnă şiacum Portugalia), nici aceasta nu poate fi exclusă de tot din mixulnociv al problemelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO