Eveniment

Ministerul Justiţiei anunţă suplimentarea cu un număr de 25 a posturilor de procurori DIICOT. Principala cauză o reprezintă traficul de droguri

Ministerul Justiţiei anunţă suplimentarea cu un număr...

Autor: Mediafax

09.10.2023, 13:19 49

Ministrul Justiţiei anunţă că în şedinţa de Guvern de joi va fi introdus un memorandum care vizează suplimentarea cu 25 a posturilor de procurori în cadrul DIICOT.

„În 2024, traficul şi consumul ilicit de droguri vor fi principale ameninţări la adresa securităţii naţionale din SUA. Asta spune cel mai recent Raport al Departamentului american pentru Securitate Internă. În România, chiar ieri, 30 de mii de pastile au fost capturate de poliţiştii antidrog din Vâlcea. Vorbim despre substanţa activă <alprazolam>, un drog de risc. Asta se întâmplă în contextul în care, în septembrie, operaţiunea HIMERA captura peste 20 de mii comprimate stupefiante sustrase din circuitul legal chiar de gestionar. Problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca peste ocean”, arată ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu susţine că drogurile sunt atât o problemă de sănătate publică, cât şi una de securitate naţională.

„De aceea, e necesar să alocăm resurse umane suplimentare la DIICOT. Joi, va intra în şedinţă de Guvern un memorandum în acest sens: suplimentarea cu 25 de posturi de procurori! Substanţele ilicite ucid persoane şi distrug destine. Iar legislaţia trebuie adaptată la aceste ameninţări. Un bun exemplu este proiectul Partidul Naţional Liberal privind eliminarea pedepsei cu suspendare în cazul traficului de droguri de mare risc, precum şi majorarea pedepselor pentru fapte de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, mai arată Alina Gorghiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO