Eveniment

Ministerul Sănătăţii împarte amenzi în cazul sportivului mort: 3.000 de lei pentru doi medici, 35.000 de lei pentru spital

Autor: Ioana David

12.10.2011, 20:02 99

Ministerul Sănătăţii i-a amendat cu 3.000 de lei pe cei doi medici care au fost de gardă la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul din Giurgiu în perioada în care a fost adus sportivul american Chauncey Hardy ce avea să moară mai târziu în Bucureşti, iar medicul de gardă de pe ambulanţă care nu l-a însoţit pe pacient va plăti 1.500 de lei.

Totodată, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu va fi sancţionat cu amendă de 35.000 de lei, iar serviciul de Ambulanţă cu 15.000 de lei.

"Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al unităţii de primiri urgenţe din cadrul unităţii sanitare şi al serviciului de ambulanţă", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit datelor Mediafax, baschetbalistul american a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni, din Bucureşti, după un incident care a avut loc, sâmbătă noapte, la Giurgiu, la câteva ore de la câştigarea meciului cu Dinamo. Sportivul a murit după operaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO