Eveniment

Nicolae Ciucă: România ar putea fi independentă energetic

Nicolae Ciucă: România ar putea fi independentă energetic

Autor: Gabriel Pecheanu

09.03.2022, 11:39 146

România ar putea ajunge să fie independentă energetic, după ce o companie din SUA este interesată să dezvolte capabilităţi modulare de energie nucleară, a declarat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

„Ieri (marţi - n.r.) am avut mai multe activităţi care au vizat sectorul energetic. Astăzi (miercuri - n.r.) am avut, de asemenea, o întâlnire cu o companie americană interesată să dezvolte capabilităţi de producere a energiei, capabilităţi modulare de energie nucleară”, a anunţat Nicolae Ciucă înaintea şedinţei de guvern.

El spune că la Complexul Energetic Oltenia există posibilitatea ca într-un timp relativ scurt, mai precis în luna mai, va fi pusă în funcţiune încă o turbină şi astfel se adaugă încă 300 de megawaţi, iar prin reluarea lucrărilor de finalizare a investiţiei de la Iernut până la finele anului România va avea cel puţin 210 megawaţi în plus.

„Ne ajută foarte mult în toate demersurile noastre pentru a putea să producem energie cât mai multe. După întâlnirea de astăzi (miercuri - n.r.) de dimineaţă există, de asemenea, o perspectivă ca în doi ani de zile, împreună cu Institutul de la Piteşti, această companie să poată să finalizeze un demonstrator care, ulterior, va putea, în funcţie de rezultate, să treacă la o producţie mai mare, astfel încât să putem să sporim şi să ajungem la acel obiectiv pe care ni l-am propus, anume de independenţă energetică. Până atunci, însă, trebuie să ne concentrăm pe măsurile pe care noi putem să le luăm pe termen scurt, să fim în măsură să gestionăm efectele crizei energetice”, conchide Ciucă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO