Eveniment

Nivelul de alertă antiteroristă rămâne "albastru". Protecţia ambasadelor a fost întărită

Autor: Iulian Anghel

03.05.2011, 11:46 164

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat astăzi că România nuridică nivelul alertei antiteroriste, după uciderea lui Osama BinLaden, ci rămâne la nivelul "albastru" (precaut). "Nu se justificăîn acest moment ridicarea nivelului de alertă, nu există nicioinformaţie care să justifice acest lucru. Nimeni nu se joacă cunivelurile de alertă, mai ales că ar presupune cheltuielisuplimentare. Am întărit protecţia ambasadelor acolo unde ni s-acerut", a spus preşedintele.

O singură dată nivelul de alertă în România a fost mai înaltdecât treapta a doua, albastru. În timpul summitului NATO de laBucureşti din aprilie 2009 alerta a fost ridicată la "galben"(alertă moderată).

În România există, ca în toate ţările din Occident, cinciniveluri de alertă antiteroristă, sistem instituit după atacurilede la 11 septembrie: verde (risc minim), albastru (precaut), galben(moderat), potrocaliu (risc terorist ridicat) şi roşu (critic).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO