Eveniment

Nvidia galopează: Vânzările record de cipuri de inteligenţă artificială au făcut ca veniturile Nvidia să crească cu 262% în ultimul trimestru, spulberând orice aşteptări

Nvidia galopează: Vânzările record de cipuri de...

Autor: Ştefan Stan

23.05.2024, 11:50 1102

Vânzările record de cipuri de inteligenţă artificială au făcut ca veniturile Nvidia să crească cu 262% în ultimul trimestru, depăşind aşteptările mari, iar directorul executiv al companiei a declarat că această creştere de succes va continua în acest an, odată cu lansarea unei noi linii de cipuri, scrie FT. 

Jensen Huang a declarat investitorilor că anul acesta compania va înregistra „multe” venituri din noile sale cipuri Blackwell, profitând de cererea în creştere pentru puterea de calcul din spatele inteligenţei artificiale generative.

Blackwell va contribui la o nouă fază de creştere pentru companie, a declarat Huang, adăugând că Nvidia va continua să lanseze cipuri noi şi mai puternice în acelaşi ritm. „După Blackwell, urmează un alt cip, iar noi suntem într-un ritm de un an”, a spus el.

Cererea pentru unităţile de procesare grafică pentru centrele de date AI de la Nvidia a crescut vertiginos în ultimul an, deoarece cele mai mari companii de tehnologie se grăbesc să dezvolte infrastructura de calcul necesară pentru a livra la scară largă noi produse AI puternice. Google, Microsoft, Meta şi Amazon au indicat că cheltuielile lor vor rămâne ridicate pe tot parcursul anului 2024.

Veniturile pentru cele trei luni până la sfârşitul lunii aprilie au fost de 26 de miliarde de dolari, faţă de estimările consensuale de 24,7 miliarde de dolari. Creşterea enormă de la un an la altul a fost similară celei din trimestrul precedent, când creşterea a atins 265%. Pentru trimestrul actual, Nvidia se aşteaptă la venituri de aproximativ 28 miliarde de dolari, plus sau minus 2%, faţă de estimările consensuale de 26,8 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24