Eveniment

Pasajul Basarab: sapte firme se lupta pentru o afacere de 178 de milioane de euro

03.04.2006, 00:00 33

Licitatia organizata de Primaria Bucuresti pentru constructia pasajului de la Basarab, proiect pentru care municipalitatea aloca 178 mil. euro, a atras consortii de firme straine si societati de constructii germane, austriece, italiene, spaniole si grecesti.

"Vom analiza atent fiecare oferta, iar spre sfarstiul lunii aprilie o sa tragem o concluzie", a declarat Gheorghe Udriste, directorul Directiei de Transporturi si Siguranta Circulatiei din cadrul municipalitatii.

Din cele 58 de societati care au cumparat caietul de sarcini, doar sapte consortii de firme si societati de constructii au depus ofertele pentru construirea pasajului de la Basarab: asocierea de firme Zublin A.G. - DYWIDAG - Alpine (Germania), firma germana Max Bogl Bauunternehmung, societatea italiana J.V. Pizzarotti &C - Tirrena Scavi, consortiul Bento Pedroso Construcoes (Odebrecht), SC Imsat SA si Moniz Da Maia, Serra & Fortunato - Empreiteiros SA (MSF) (Spania, Romania), societatea Anonima de Comert, Industrie, Constructii si Turism "Mochlos" (Grecia), Aktor SA (Grecia), consortiul italo-spaniol Astaldi- FCC Constuccion SA.

"Graficele de executie sunt incluse in oferta. Luna mai este determinanta pentru inceperea lucrarilor", a mai spus Udriste. Pentru a fi eligibili, ofertantii trebuie sa dovedeasca faptul ca, in ultimii cinci ani, au obtinut contracte pentru constructia de poduri, viaducte sau sosele suspendate in valoare de cel putin 75 mil. euro, iar cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani a fost de 120 mil. euro.

Lucrarile vor incepe cel mai probabil in iunie 2006, vor dura cel mult trei ani. Potrivit noului proiect, aprobat de municipalitate in noiembrie, pasajul ar urma sa se intinda pe o lungime de 1,9 kilometri din Soseaua Nicolae Titulescu pana in Soseaua Grozavesti (drumul care face legatura dintre Palatul Cotroceni si Podul Grozavesti).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO