Eveniment

Peste 650 şcoli şi grădiniţe din mediul rural din judeţul Vaslui sunt închise

Peste 650 şcoli şi grădiniţe din mediul rural din judeţul Vaslui sunt închise

Autor: Corespondenti@Mediafax

06.02.2012, 10:26 475

Cursurile au fost suspendate, luni dimineaţă, pentru cel puţin două zile, în toate cele peste 650 şcoli şi grădiniţe din mediul rural din judeţul Vaslui, în condiţiile în care drumurile sunt blocate de zăpadă.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a decis închiderea tuturor şcolilor şi grădiniţelor din mediu rural din cauza drumurilor impracticabile, decizia fiind luată, deocamdată, pentru zilele de luni şi marţi, interval pentru care este anunţat cod portocaliu de ninsori şi viscol. În schimb, cursurile se vor desfăşura după program normal în cele 73 unităţi de învăţământ din mediul urban.

"Am transmis o circulară către şcolile de structură din urban să facă o monitorizare a prezenţei la cursuri a elevilor care fac naveta din rural. Desigur, absenţele acestora vor fi motivate în condiţiile în care nu au posibilitatea să ajungă la cursuri din cauza drumurilor impracticabile. În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ din rural, am luat hotărârea ca acestea să fie închise pentru două zile şi, în funcţie de evoluţia vremii, vom decide dacă activitatea va fi reluată de miercuri", a declarat, luni, pentru Mediafax, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Vasile Ursanu.

Potrivit sursei citate, cursurile din aceste două zile în care nu se învaţă vor fi recuperate la sfârşit de săptămână, în zilele de sâmbătă, în funcţie de programul stabilit de fiecare unitate de învăţământ în parte.

Cursurile sunt suspendate, luni, în 2.667 de unităţi de învăţământ, în judeţele Vrancea, Olt şi Ialomiţa sunt închise toate şcolile, iar în Iaşi, Botoşani şi Galaţi sunt închise toate şcolile din mediul rural, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Potrivit situaţiei transmise până duminică la ora 19.00 de inspectoratele şcolare judeţene la Ministerul Educaţiei, luni vor fi suspendate cursurile în 2.667 de unităţi de învăţământ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO