Eveniment

Porsche spune ca anul viitor vinde 40 de Bentley

Porsche spune ca anul viitor vinde 40 de Bentley

Brent Valmar, presedintele Porsche Romania (stanga), si Marco van Aalten, seful diviziei de vanzari a Bentley in Europa

02.10.2008, 20:12 83

Porsche Romania, cel mai mare importator auto de pe piata locala, cu afaceri de un miliard de euro anul trecut, estimeaza vanzari de 40 de unitati pentru marca Bentley in 2009, dupa ce importatorul a inceput ieri oficial activitatile de comercializare a acestui brand.

Luand in calcul un pret mediu de 160.000 de euro pentru un Bentley, vanzarile Porsche Romania numai pentru acest brand ar putea ajunge anul viitor la 6,4 milioane de euro. Pana la sfarsitul acestui an, importatorul estimeaza ca va vinde cinci masini Bentley, in conditiile in care in prezent in Romania sunt inmatriculate 155 de autovehicule, potrivit datelor companiei.
"Acesta este motivul pentru care am decis deschiderea unui dealership complet aici in Bucuresti", afirma Marco van Aalten, seful diviziei de vanzari a Bentley Motors in Europa.
Brent Valmar, presedintele Porsche Romania, spune ca in timp ce piata auto inregistreaza vanzari in scadere cu 3% fata de 2007, segmentul de masini "high luxury" este relativ stabil, cu un rulaj de 300 - 320 de unitati, adica circa 50 mil. euro, potrivit estimarilor ZF.
"Avem deja doua comenzi si ne dorim sa vindem cinci unitati pana la finalul anului, pentru ca in 2009 numarul de autoturisme vandute sa fie in jurul a 40 de unitati", spune Valmar. Potrivit lui Adrian Pascu, directorul de marca al Bentley, cele doua comenzi sunt pentru un Continental GT si un Continental GTC.
Pretul pentru Bentley variaza intre 160.000 de euro pentru un Continental GT si ajunge la 500.000 de euro pentru coupe-ul Brooklands. Porsche Romania a investit 4 milioane de euro in constructia unui showroom de 386 de metri patrati in care vor fi expuse sase dintre modelele Bentley, dar si a unui service cu noua posturi de lucru. Lucrarile se preconizeaza a fi finalizate in al doilea trimestru al anului viitor. Pana la inaugurarea acestora, noul dealership, Bentley Bucuresti, opereaza in cadrul facilitatilor importatorului sau, Porsche Bucuresti Nord.
Aceasta investitie face parte dintr-un proiect mai amplu, de 12 milioane de euro, destinat atat marcii Bentley, cat si pentru Lamborghini, Porsche si Audi.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO