Eveniment

Prelungiri pentru chiriasii statului

15.03.2004, 00:00 10



Durata contractelor de inchiriere pentru locuintele aflate in proprietatea statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, care urmeaza sa expire la 8 aprilie 2004, va fi prelungita de drept pentru o perioada de cinci ani, a decis Guvernul printr-o ordonanta de urgenta aprobata joi seara.



Durata contractelor de inchiriere pentru garajele aflate in proprietatea statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, si care urmeaza sa expire la aceeasi data, vor putea fi prelungite, la cererea chiriasilor, pentru o perioada de trei ani.



Conform estimarilor, aproximativ 120.000 de contracte de inchiriere a imobilelor preluate din fondul locativ al statului, din care 15.500 sunt incheiate in Bucuresti, urmeaza sa fie prelungite in baza acestui act normativ. Numarul persoanelor beneficiare este de circa 360.000.



In ceea ce priveste situatia chiriasilor din imobilele preluate abuziv in perioada 1945-1989 si care au fost retrocedate proprietarilor de drept, aceasta va fi reglementata intr-una din sedintele viitoare de Guvern. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO