Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis vine cu explicaţii privind candidatura sa la funcţia de secretar general NATO

Preşedintele Klaus Iohannis vine cu explicaţii privind...

Autor: Mediafax

10.04.2024, 10:59 371

Experienţa şi înţelegerea aprofundată a specificului acestei regiuni sunt argumentele intrării în competiţie pentru funcţia de Secretar General al NATO, spune preşedintele Klaus Iohannis, care afirmă că ţările din Flancul Estic al NATO sunt în prima linie aliată de descurajare şi apărare.

„Ţările din Flancul Estic al NATO sunt, în aceste vremuri, în prima linie aliată de descurajare şi apărare pentru menţinerea securităţii euroatlantice în faţa posturii agresive a Rusiei. Este, de aceea, o aspiraţie legitimă pentru o reprezentare mai semnificativă în structurile de conducere ale NATO a unei întregi regiuni care, de-a lungul istoriei, s-a confruntat permanent cu pericolul rusesc”, spune Klaus Iohannis la evenimentul „România-NATO, 20 de ani”.

El afirmă că România a primit recunoaşterea tuturor aliaţilor pentru performanţele şi profesionalismul militarilor noştri şi şi-a consolidat statutul de partener de încredere în interiorul NATO.

„Acestea au şi fost, de altfel, argumentele intrării mele în competiţie pentru funcţia de Secretar General al NATO, având convingerea că experienţa şi înţelegerea aprofundată a specificului acestei regiuni complicate reprezintă atuuri semnificative pentru deciziile viitoare pe care Alianţa va trebui să le ia astfel încât să asigure securitatea euroatlantică”, încheie Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO