Eveniment

Prima reacţie a lui Boc la Piaţa Universităţii: Aruncatul cu cărămizi nu este o soluţie

Prima reacţie a lui Boc: Aruncatul cu cărămizi nu este o soluţie

Autor: Mediafax

15.01.2012, 18:46 950

Premierul Emil Boc a lansat, duminică, un apel pentru dialog privind proiectul de lege a sănătăţii, declarând că violenţa şi "cărămizile aruncate în stânga şi în dreapta" nu reprezintă o soluţie. El a precizat că luni, în şedinţa Coaliţiei se va discuta despre o nouă lege a sănătăţii.

Premierul Emil Boc l-a vizitat la spitalul Floreasca pe jandarmul care a fost rănit grav, sâmbătă seară, în timpul protestelor antiBăsescu din Bucureşti.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că premierul a fost informat despre evenimentele de sâmbătă seară din Bucureşti şi că a dorit să îl viziteze pe jandarmul rănit în timpul protestelor pentru a se interesa de starea de sănătate a acestuia.

Trei jandarmi au fost transportaţi la unităţi sanitare din Capitală în timpul altercaţiilor de la Universitate. Alţi doi jandarmi au refuzat internarea, primind îngrijiri la faţa locului.

Cei doi jandarmi care au ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală au avut traumatism cranio - cerebral, unul având în plus o plagă la cap.

"Ambii jandarmi au avut traumatisme cranio-cerebrale. Unul dintre ei a avut în plus şi o plagă la scalp. Acesta din urmă a rămas peste noapte după ce i-a fost suturată plaga. Celălalt jandarm a plecat încă de sâmbătă", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca , medicul Bogdan Opriţa.

El a spus că nici celelalte persoane duse la spital din Piaţa Universităţii nu au rămas internate.

Un alt jandarm a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arseni, acesta fiind cel mai grav rănit, a declarat pentru MEDIAFAX, subsecretarul de stat, medicul Andrei Georgescu.

Aproape 30 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul manifestărilor de sâmbătă din Piaţa Universităţii, printre ele fiind şi cinci jandarmi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO