Eveniment

Prima rectificare bugetară din acest an, în luna august

Autor: Mediafax

17.07.2011, 15:03 148

Guvernul va efectua primarectificare bugetară din acest an în prima jumătate a lunii august,după negocierile cu FMI din cadrul acordului stand-by de tippreventiv, când vor fi cunoscute exact şi datele financiare alesemestrului I, au declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX surseoficiale.

"Redistribuirea fondurilor cătreministere se va baza atât pe necesităţile de cheltuieli, dar şi peexecuţia din primul semestru a investiţiilor. Banii alocaţi înprimă fază unor proiecte în prezent mult întârziate pot firedirecţionaţi către alte proiecte cu şanse mai mari de realizare,iar ministerele care nu au putut efectua investiţii vor pierdebanii", au arătat sursele citate.

Potrivit acestora, Guvernuldoreşte ca prin rectificarea bugerară să concentreze alocaţiileasupra proiectelor finanţate din fonduri UE, dar operaţiunea vadepinde de concluzia discuţiilor cu FMI.

La încheierea acordului stand-byde tip preventiv, Guvernul a primit acordul Fondului MonetarInternaţional (FMI) de a aloca în primul semestru, în anvelopabugetară, resurse mai mari pentru investiţii în proiecte UE şi de asuplimenta aceste fonduri de la jumătatea anului dacă absorbţiafondurilor europene este îmbunătăţită. Citiţi mai mult despreprima rectificare bugetară din acest an pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO