Eveniment

Primul oraş din România care cere intrarea în insolvenţă

Primul oraş din România care cere intrarea în...

Autor: Razvan Muresan

25.06.2013, 16:21 3757

Muncipalitatea din localitatea Aninoasa a depus la Tribunal la începutul lunii iunie o cerere intrare în insolvenţă, dat fiind că datoriile depăşesc valoarea bugetului local.

"Gradul de îndatorare al Primăriei se apropie de 150%. Valoarea datoriilor, inclusiv un credit bancar, se ridică la 5,7 milioane lei, în condiţiile în care bugetul local pe acest an a fost stabilit la 4,2 milioane lei", a declarat viceprimarul localiăţtii, Adrian Albescu, citat de gandul.info . Cea mai mare datorie a primariei este către BCR, de circa 800.000 de euro. Viceprimarul a mai menţionat că autorităţile locale vor depune la Tribunalul Hunedoara mai multe documente prin care primăria să obţina starea de insolvenţă şi să nu mai  plăteasca penalităţi. Valoarea penalităţilor către BCR este de 1.500 de lei pe zi. Companiile de utilităţi nu vor mai putea debranşa municipalitatea de la apă, energie şi telefonie.

Vedeţi aici numele primului oraş care a cerut intrarea în insolvenţă

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24