Eveniment

„Răscoala“ angajaţilor de la Finanţe a ajuns în cotidianul american Wall Street Journal

„Răscoala“ angajaţilor de la Finanţe a ajuns în cotidianul american Wall Street Journal

Autor: Mediafax

19.10.2010, 00:08 25

Wall Street Journal, cel mai presti­gios cotidian de businessdin lume, a publicat vineri la fotografia zilei protestulangajaţilor de la Ministerul de Finanţe din România, mai precis peşeful ANAF, Sebastian Blejnar, nego­ciind cu angajaţii de laFinanţe. În acest timp, liderii celor două sindicate aleangajaţilor din Ministerul Finanţelor Pu­bli­ce (MFP), VasileMarica şi Sebastian Oprescu, reprezentând Alianţa "Sed Lex" şiSin­dicatul Naţional al Funcţionarilor Publici, se certau ieri pereprezentativitate şi pe rezul­ta­tul negocierilor privindacordarea stimulentelor.

Federaţia Naţională a Sindicatelor Muncii şi Protecţiei Sociale,afiliată la Alianţa "Sed Lex", dezaprobă acţiunea SindicatuluiNaţio­nal al Funcţionarilor Publici (SNFP), repre­zen­tat deSebastian Oprescu, prin care, "în înţe­legere cu reprezentanţiiputerii, pentru inte­rese personale, a semnat un document prin careacordarea stimulentelor va dezavantaja func­ţionarii publici", aanunţat Alianţa. În opinia reprezentanţilor federaţiei afiliate la"Sed Lex", prin această poziţie s-a urmărit dezbinarea şicompromiterea mişcării sindicale de către un sindicat fără membriîn teritoriu, care "s-a erijat în aparător al tuturorfuncţionarilor din mai multe ministere".

"Solicităm funcţionarilor publici şi perso­nalului contractual dininstituţiile subor­donate sau coordonate de Ministerul Muncii săfie prudenţi la mesajele Sindicatului Naţional al FuncţionarilorPublici, care urmăreşte conti­nua­rea compromiterii acţiunilorsindicale, dez­binarea între sindicate şi între salariaţi", se maiarată în comunicat. O altă organizaţie membră a "Sed Lex",Fede­raţia Naţională a Sindicatelor din Admi­nistraţia PublicăLocală, dezavuează, într-un comunicat de luni, modul în care"sindicatele de buzunar, ca cel condus de Sebastian Opres­cu", aparticipat şi şi-a asumat "cu o lejeritate nedemnă de un sindicatmodalitatea incorectă de acordare a suplimentelor salariale pentruan­gajaţii MFP. Angajaţii Di­rec­ţiei de Finanţe Cluj au fostînştiinţaţi de conducerea ANAF că au de primit peste o ju­mă­tatede milion de lei, reprezentând stimu­len­tele pe luna august, iarsumele urmează să fie repar­ti­zate după o analiză a unei comisiispeciale. Preşedintele Sindicatului Sed Lex Cluj, Ilie Rostogol, adeclarat ieri că repartizarea bani­lor este un proces mai complex,iar calcu­lele trebuie făcute cu maximă atenţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO