Auto

Primii pasageri care au trecut prin noul terminal al Aeroportului Oradea au primit cadouri

Primii pasageri care au trecut prin noul terminal al...

Autor: Petru Mazilu

18.05.2024, 20:01 245

Primii pasageri care au trecut prin noul terminal al Aeroportului Oradea au primit cadouri. Terminalul a fost inaugurat sâmbătă. Capacitatea de deservire a aeroportului a fost dublată, ajungând la 800 de pasageri pe oră.

Reprezentanţii aeroportului din Oradea spun că este vorba despre un moment istoric.

„Azi, 18 mai 2024, Aeroportul Oradea a marcat un moment istoric prin inaugurarea noului său terminal. Inaugurarea noului terminal al Aeroportului Oradea reprezintă o etapă semnificativă în evoluţia şi modernizarea infrastructurii sale. Echipat cu facilităţi moderne, acesta marchează debutul unei transformări majore pentru aeroport, având în vedere nevoile în continuă creştere ale pasagerilor”, au transmis reprezentanţii Aeroportului Oradea.

Primii pasageri au primit cadouri.

„Pasagerii de pe zborul Hisky H45679 către Hurghada au fost primii care au pasit în noul terminal, fiind întâmpinaţi cu o atenţie deosebită din partea personalului aeroportului. Aceştia au primit cadouri personalizate potrivite pentru o zi la plajă şi au avut parte de gustări dulci pentru a-şi începe călătoria într-un mod plăcut”, au anunţat reprezentanţii aeroportului.

În cadrul proiectului „Extinderea şi eficientizarea terminalului de pasageri nr.1 al Aeroportului Oradea” suprafaţa terminalului a fost extinsă la 12.500 de metri pătraţi, capacitatea de deservire a aeroportului a fost dublată, ajungând la 800 de pasageri pe oră, au fost introduse sisteme digitalizate pentru a facilita procesarea pasagerilor şi a bagajelor lor, s-a implementat un sistem inteligent de management al clădirii şi s-a extins platforma de parcare la 320 de locuri de parcare.

Valoarea totală a contractului este de aproape 235 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels