Eveniment

Război în Ucraina 2 mai 2022

Război în Ucraina 2 mai 2022
02.05.2022, 00:04 150

Rusia îşi consolidează operaţiunile din estul Ucrainei cu arme şi echipamente militare

Potrivit armatei ucrainene, Rusia îşi consolidează operaţiunile ofensive din estul Ucrainei cu arme şi echipamente militare, pe fondul atacurilor de artilerie grea, scrie CNN.  Atacurile aeriene şi focurile de artilerie ale forţelor ruse continuă în multe zone, de la Harkov în nord până la Zaporijjea în sud, a declarat Statul Major al Forţelor Armate ucrainene în cea mai recentă actualizare operaţională. Una dintre principalele ţinte ale forţelor ruse este oraşul industrial Sloviansk din Doneţk.

 

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a condus prima delegaţie oficială a SUA în Ucraina de la începutul războiului

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a făcut o călătorie neanunţată în capitala Ucrainei, devenind cel mai înalt oficial al Statelor Unite care s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski de la izbucnirea războiului în urmă cu mai bine de două luni, conform CNN.

 

Noi eforturi pentru evacuarea civililor captivi în uzina de oţel Azovstal din Mariupol

Noi eforturi pentru a asigura evacuarea în siguranţă a mai multor oameni prinşi în uzina de oţel întinsă Azovstal din oraşul-port ucrainean Mariupol au avut loc duminică. Primarul oraşului Mariupol, Vadim Boicenko, a declarat pentru BBC că aproximativ 1.000 de civili au rămas în uzină şi că 600 dintre ei au fost răniţi. Oficialii ucraineni nu au spus câţi luptători sunt acolo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO