Eveniment

Război în Ucraina 21 aprilie 2022

Război în Ucraina 21 aprilie 2022
21.04.2022, 00:03 64

Cândva oameni pe picioarele lor, au ajuns acum la mila Crucii Roşii

Oamenii din Bucea, un orăşel de lângă Kiev, aşteaptă acum să primească mâncare prin intermediul Crucii Roşii. Nu erau cine ştie ce oameni bogaţi, dar acum nu mai au nimic. Casele le-au fost spulberate, într-o lună, de ocupaţie rusească. Sute de civili din această localitate au fost asasinaţi de trupele ruse şi au fost arşi şi aruncaţi în gropi comune - o realitate cumplită ce a fost descoperită după retragerea ruşilor din nordul Ucrainei.

 

Charles Michel, preşedintele CE, a fost miercuri la Kiev

„Astăzi (ieri – n. red.) sunt la Kiev, în inima Europei libere şi democratice”, a anunţat, pe reţeaua de socializare Twitter, Charles Michel, preşedintele Consiliului European. Preşedintele Consiliului este cel care prezidează şedinţele şefilor de stat sau de guvern din UE. El a postat mai multe fotografii pe reţeaua sa, una dintr-o gară din Kiev, o alta din Borodianka, având în fundal blocuri de locuinţe distruse de bombardamente. “Istoria nu va uita crimele de la Borodianka, din Bucea şi din multe alte oraşe ucrainene. Nu poate exista pace fără justiţie”, a scris el.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO