Eveniment

Repatriaţi şi cu 300 de euro în buzunar, romii din Baia Mare se gândesc deja cum să se întoarcă în Franţa

12.09.2010, 14:28 17

Romii care au revenit la Baia Mare după ce au fost expulzaţi, cuzece zile în urmă, din Franţa, fără să primească "ajutorul" de 300de euro, au declarat că intenţionează să se întoarcă, săptămânaviitoare, la Lille, relatează La Voix du Nord în ediţiaelectronică, citată de Mediafax.

Familia Varga a fost repatriată cu zece zile în urmă, printr-ohorărâre a prefecturii, iar în prezent locuieşte într-un blocinsalubru din Baia Mare. "Dar aici nu există bani sau de lucru. Nuexistă nimic pentru noi. La Lille, oamenii sunt foarte drăguţi şigeneroşi, mai ales cu copiii. Este un loc mai bun pentru cerşit şitot restul" decât Baia Mare, a declarat unul dintre memebriifamiliei. "Eu şi familia mea dorim foarte mult să ne integrăm însocietatea franceză, să ne şcolarizăm copiii. Vrem să muncim,orice", a declarat un Mihai Varga. Ei speră să ajungă săptămânaviitoare înapoi, la Lille.

Conform unui sondaj realizat de Agenţia Regională de Studiu şiAcţiune Socială (AREAS), care a intervievat 687 dintre romii carelocuiesc la Lille, 26% dintre cei 1.200 de ţigani care locuiesc înmetropola franceză erau locuitori ai judeţului Maramureş(nord-vestul României), majoritatea din Baia Mare. În timp, verii,unchii şi prietenii acestora s-au mutat şi ei la Lille. Citiţi maimulte despre problema romilor pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO