Eveniment

Reuniune specială a miniştrilor de Externe din UE pe tema războiului, împreună cu Antony Blinken şi Jens Stoltenberg

Reuniune specială a miniştrilor de Externe din UE pe...

Autor: Mihai Draghici

02.03.2022, 20:00 50

Uniunea Europeană va organiza, vineri, o reuniune specială la nivel de miniştri de Externe, pe tema războiului din Ucraina, urmând să participe şi secretarul de Stat american, Antony Blinken, ministrul britanic de Externe, Liz Truss, precum şi secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

"Am convocat pentru vineri o sesiune extraordinară a Consiliului UE pentru Afaceri Externe şi i-am invitat pe ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, pe secretarul de Stat american, Antony Blinken, pe ministrul britanic de Externe, Liz Truss, pe ministrul canadian de Externe, Melanie Joly, şi pe Jens Stoltenberg, secretarul general NATO", a anunţat miercuri seară, prin Twitter, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

"Suntem în unitate transatlantică împotriva invaziei Rusiei şi în solidaritate cu Ucraina", a subliniat Josep Borrell Fontelles.

Vineri dimineaţă este programată la Bruxelles şi o reuniune a miniştrilor de Externe din statele membre NATO, pe tema intervenţiei militare ruse în Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO