Eveniment

RO-Wine revine pe 13-15 Octombrie la Fratelli cu ediţia de toamnă 2023

RO-Wine revine pe 13-15 Octombrie la Fratelli cu ediţia...
18.09.2023, 17:30 113

RO-Wine Î The International Wine Festival of Romania, revine pe 13-15 Octombrie la Fratelli cu ediţia de toamnă 2023, şi aduce laolaltă cei mai pasionaţi iubitori ai enogastronomiei cu un format revoluţionar de 3 zile şi degustări exclusive.

Oaspeţii vor avea oportunitatea de a degusta vinuri rare şi exclusiviste, de a interacţiona cu producători de top şi de a participa la degustări şi evenimente susţinute de personalităţi din domeniu.

Vineri, 13 octombrie, va avea loc şi evenimentul de lansare a cărţii “Ţara şi Vinul” care are la bază lucrarea de doctorat a Marinelei Ardelean, co-organizatoare a festivalului RO-Wine.

Iubitorii de gusturi italiene şi arome rafinate se vor putea bucura de o selecţie exclusivă de specialităţi ale producătorilor în salonul Gustul Italiei, organizat de ICE – Agenţia Italiană pentru Comerţ Exterior, majoritatea acestora fiind prezentate în premieră în România.

Vor participa producători de vin, de ulei de măsline, de brânzeturi, de specialităţi de patiserie tradiţională italiană şi de delicatese din regiuni consacrate - Veneto, Puglia, Toscana, Emilia-Romagna, Campania, Sicilia, Piemonte, Lazio, Lombardia sau Abruzzo.

„Avem deja experienţa a douăsprezece festivaluri organizate până cum şi mai avem şi convingerea că urmează un 13 norocos. Am învăţat să anticipăm tendinţele şi nevoile pieţei, să ieşim în întâmpinarea dorinţelor celor care vin la acest festival, fie ei experţi horeca sau iubitori de vin. Acoperim, din 2016 încoace, nevoia de a învăţa a iubitorilor de vin, nevoia de a-şi diversifica oferta a importatorilor, distribuitorilor sau a restaurantelor şi magazine or de vin, plăcerea de a descoperi a iubitorilor de vin şi oportunitatea unei afaceri bune pentru cei care cauta cel mai bun raport calitate / preţ".

"Cifrele în creştere constantă din ultimii ani – vizitatori, expozanţi, etichete expuse, pahare folosite etc. - ne permit să spunem că am ajuns sa fim un reper în industria de vin din România şi că suntem în pragul maturităţii. Ne bucurăm de prezenţa în creştere a turiştilor străini, veniţi special pentru a descoperi cele mai bune vinuri româneşti şi avem convigerea că turismul oenogastronomic are un mare viitor în România”, spun organizatorii festivalului RO-Wine Î The International Wine Festival of Romania, Marinela Ardelean şi Liviu şi Mihai Popescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO