Eveniment

România are al patrulea cel mai mare număr de elevi alocaţi unui cadru didactic din învăţământul gimnazial. Un dascăl din învăţământul gimnazial din România este responsabil de mai mult de 14 elevi. Media Uniunii Europene este de 12 elevi per cadru didactic

România are al patrulea cel mai mare număr de elevi...

Autor: Ramona Cornea

Media Uniunii Europene este de 12 elevi per cadru didactic, iar în ţări precum Belgia, Luxemburg, Croaţia, Malta şi Grecia media este de mai puţin de 10 elevi per profesor.

România are al patrulea cel mai mare număr de elevi alocaţi unui cadru didactic din învăţământul gimnazial, după cum arată datele de la Eurostat, oficiul european de statistică. Astfel, în 2021, media numărului de elevi ce-i revin unui cadru didactic din învăţământul gimnazial din România este mai mare de 14 persoane.

Date de la nivel local, respectiv de la Ministerul Educaţiei, arată că cel mai mare raport al numărului de elevi per cadru didactic este în învăţământul primar, de 18 elevi per dascăl. Cel mai scăzut raport este de 10 elevi pe cadru didactic şi se înregistrează în cazul învăţământului din clasele V-VIII.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO