Eveniment

Românul ucis în Afganistan se numeşte Moţco Filaret, ofiţer cu o impresionantă carieră internaţională

Românul ucis în Afganistan se numeşte Moţco Filaret, ofiţer cu o impresionantă carieră internaţională

Autor: Mediafax

02.04.2011, 12:24 45

Cetăţeanul român aflat printre victimele incidentului devineri seară din Afganistan se numeşte Moţco Filaret şi lucrala Secţia de Afaceri Politice a Biroului ONU dinMazar-I-Sharif, a declarat, pentru MEDIAFAX, sâmbătă, Doris Mircea,director general de comunicare în MAE.

"Ca urmare a incidentului de la Mazar-I-Sharif şi a notificăriiprimite de la Departamentul Operaţiunilor de Menţinere a Păcii dincadrul ONU, Ministerul Afacerilor Externe poate să confirme căprintre victimele nefericitului incident se află un cetăţean român,ofiţer de afaceri politice în cadrul Centrului Operaţional NORD dinMazar-I-Sharif al minisunii ONU în Afganistan", aspus Doris Mircea.

Ea a precizat că persoana se numeşte Moţco Filaret.

Doris Mircea a menţionat că Moţco Filaret a a fost "ofiţer cu oimpresionantă carieră internaţională în domeniul instituţiilorinternaţionale".

Moţco Filaret, în vârstă de 43 de ani, maiparticipase şi la operaţiunile din centrul ONU din Kandahar, înTadjikistan, în Federaţia Rusă, în Caucazul de Nord, în Cecenia, înKârgâzstan şi în alte operaţiuni ale unor organizaţiiinternaţionale, a precizat sursa.

Şapte angajaţi ai ONU şi cinci demonstranţiafgani au fost ucişi în atacul comis de manifestanţi împotrivabirourilor ONU din Mazar-i-Sharif, oraş situat în nordulAfganistanului. Manifestaţia a fost organizată pentru a protestafaţă de incendierea recentă a unui exemplar din Coran de către unpastor integrist american.

Potrivit corespondentului AFP la Mazar-i-Sharif, violenţele,însoţite de focuri de armă şi deflagraţii, au continuat până înjurul orei 20.00 (18.30 ora României) în oraş, unde poliţia eramobilizată vineri seara în număr mare.

Ministerul de Externe a anunţat, vineri, că,potrivit unor informaţii preliminare, un român s-ar putea aflaprintre victimele "atacului barbar" asupra biroului misiunii ONU dela Mazar-i-Sharif, din Afganistan.Citiţi mai mult despre românul ucis în Afganistan pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO