Eveniment

Romtelecom: Şi 4,3 milioane de euro pe sezon e mult pentru fotbalul din Liga 1

Autor: Adrian Seceleanu

04.04.2011, 17:10 55

Preţul solicitat de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) de lacompaniile de comunicaţii şi televiziuni pentru a transmitemeciurile din Liga I de fotbal este prea mare în raport cu tarifeleplătite de abobaţii TV şi contextul economic, spun reprezentanţiicompaniei Romtelecom, unul dintre operatorii care au participat lacompetiţia organizată de LPF.

"Activăm pe o piaţă unde venitul mediu pe utilizator este de 5euro/lună (nu toţi clienţii achiziţionează pachetele TV cu cele maimari preţuri) şi trebuie să fim realişti cu privire la cât putemcheltui pe drepturi de fotbal. Considerăm că 4,3 milioane de europe sezon, adică un meci pe săptămână, este oricum o sumăconsiderabilă în comparaţie cu veniturile pe care piaţa româneascăle poate asigura acum", au declarat reprezentanţii Romtelecom.Operatorul va plăti 12,9 mil. euro plus TVA pentru pachetul numărul2 de opţiuni scos la licitaţie de LPF.

"Romtelecom a făcut tot ce a putut pentru a-şi sprijini clienţiiîn ultimii 4 ani de zile şi mai ales în perioada de crizăeconomică. Întotdeauna am încercat să găsim soluţii pentru a leoferi clienţilor cât mai mult, iar Dolce Sport este un astfel deexemplu. Pe de altă parte, a fost clar chiar de la început că nu amfost interesaţi să cheltuim milioane şi milioane de euro pentrudrepturi de fotbal, aşa cum am afirmat şi public (în 2008 nu amfost deloc interesaţi de acest lucru)".

RCS&RDS a câştigat, luni, pachetul numărul 1 de meciuri dinLiga I scos la licitaţie de Liga Profesionistă de Fotbal,Romtelecom pe cel de-al doilea, iar Antena 1 pe ce de-al optulea,pentru celelalte şase pachete nelicitând nimeni.

La licitaţia organizată luni, de LPF, au participat societăţileSC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA. Ligaa scos la licitaţie cesiunea drepturilor de televiziune(audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor în mişcare,însoţite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbal alecompetiţiei Liga I "PARTENER" în sezoanele competiţionale2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, partidele fiind împărţie în nouăpachete.

RDS&RCS şi Romtelecom au licitat pentru pachetul numărul 1,prima câştigând după primul pas cu suma de 13.200.000 de euro plusTVA (preţ de plecare 12.900.000 de euro plus TVA).

Pachetul numărul 2 a fost adjudecat de Romtelecom, singura carea licitat, cu suma de pornire de 12.900.000 de euro plus TVA.

Pachetul numărul opt a fost adjudecat de Antena 1, cu suma de10.500.000 de euro plus TVA.

Pentru celelalte pachete nu a licitat nimeni.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO