Eveniment

Rulmenti Barlad investeste in Turcia

02.02.2005, 00:00 17

Actionarii Rulmenti Birlad au hotarit, la finele lunii ianuarie, infiintarea unei societati cu sediul in localitatea Duzce (Turcia), noua companie urmind sa aiba ca obiect de activitate productia de rulmenti si un capital social de sase milioane dolari, a anuntat compania.
Societatea din Birlad va avea o cota cuprinsa intre 40 si 90% din capitalul noii companii, iar aportul va fi atit in numerar, cit si in natura.
Totodata, actionarii au aprobat majorarea capitalului social la Rulmenti Birlad cu 243,5 miliarde lei (circa 6 milioane euro), pina la 774,9 miliarde lei, prin aport in numerar.
Producatorul de rulmenti din Birlad este controlat de compania turca Kombassan Holding AS, care a achizitionat, in martie 2000, de la fostul Fond al Proprietatii de Stat, un pachet de 64,34% din actiunile societatii, valoarea totala a tranzactiei ridicindu-se la 31,4 milioane dolari. Al doilea actionar semnificativ este SIF Moldova, cu un pachet de 7,75%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO