Eveniment

Rusia vrea sa-si imbunatateasca relatiile cu NATO

10.12.2002, 00:00 15

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ieri, in urma unei intalniri cu secretarul geenral NATO, Geoprge Robertson, ca Moscova vrea sa isi imbunatateasa relatiile cu Alianta. "Vrem sa fim siguri ca extinderea NATO nu va avea un impact negativ, ci va spori increderea reciproca", a spus Putin. Vizita la Moscova a resposnabilului NATO a avut ca scop discutarea situatiei din Irak si campania anti-terorista americana, dar si problemele legate de extinderea Aliantei spre Est.
In linia pozitiva adoptata dupa summitul de la Praga, presedintele rus a spus ca doreste o colaborare mai stransa "in domeniile practice" cu Alianta Nord-Atlantica. Putin a cerut ca noii membri ai Aliantei sa semneze tratatele de limitare a armamentului conventional, existente intre Rusia si NATO.
Lodrul Robertson a declarat ca fortele militare "de tip vechi" cu arsenale imense si comandamente stabile s-au dovedit inutile in fata amenintarilor terorismului. Seful NATO a reafirmat faptul ca amenintarea numarul unu impotriva lumii intregi este "virusul terorismului".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24