Eveniment

Rusii si-au pus propriul nume la Industria Sarmei Campia Turzii

11.01.2005, 00:00 26



Societatea Industria Sarmei Campia Turzii isi va schimba denumirea in Mechel Campia Turzii, dupa numele actionarului majoritar, grupul rus Mechel, operatiunea urmand sa fie supusa aprobarii actionarilor la 27 ianuarie.



Producatorul de laminate, oteluri si sarma a trecut in proprietate privata in anul 2003, fiind preluat de firma elvetiana Conares Trading, care a preluat, in luna august 2002, Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste (COST).



In 2003, Conares a devenit operatorul grupului metalurgic rus Mechel pentru activitatile din afara Elvetiei.



In prezent, pachetele majoritare ale ambelor societati romanesti sant detinute Mechel Trading, inregistrata in Elvetia si detinuta de oameni de afaceri din Federatia Rusa.



Potrivit bursei electronice Rasdaq, platforma pe care sunt tranzactionate titlurile combinatului din Campia Turzii, firma Mechel Trading controla, anul trecut, 81,63% din actiuni. SIF Banat - Crisana avea o pondere de 16,45% in capital, in timp ce alti actionari detineau 1,91% din titluri. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO