Eveniment

Rusii vor exporta mai mult otel

18.11.2004, 00:00 12



Uniunea Europeana va mari cota importurilor de otel din Rusia in acest an cu 12 procente, adica 200.000 de tone, datorita consumului in crestere, informeaza The Moscow Times.



Importurile din Rusia, al patrulea producator mondial de otel, vor creste indeosebi pentru coalele de otel rulate la cald, produs folosit in toate domeniile, de la producerea de caroserii pentru masini si frigidere, pana la conserve de tabla.



Grupul francez Arcelor, care este deocamdata numarul unu mondial in industria sigerurgica, a anuntat un profit record pentru trimestrul trei, dupa trei majorari de pret care au avut loc din ianuarie si pana acum. Compania asteapta cresterea cererii din partea producatorilor de autovehicule si a producatorilor de ambalaje in 2005, pe fondul cresterii economice a Uniunii Europene.



Cererea de otel din partea tarilor UE va creste cu 3,9% in acest an, dupa o estimare anterioara de 2,8% si dupa ce anul trecut cererea de otel a scazut cu 0,4%. Italia si Polonia au cerut majorarea importurilor din Rusia cu 200.000 de tone, dintre care 150.000 de tone vor merge in Italia si 50.000 de tone vor merge spre Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO