Eveniment

Samsung a lansat miercuri noua serie de flagshipuri Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ şi Galaxy S24, cu focus crescut pe AI

Samsung a lansat miercuri noua serie de flagshipuri...

Autor: Laura Buciu

17.01.2024, 22:59 341

Samsung oferă diverse funcţii de inteligenţă artificială în modelele premium Galaxy S24, ca parte a strategiei de atragere a cumpărătorilor, pentru a bate Apple, scrie Reuters.

Cele mai recente smartphone-uri premium Samsung Electronics, prezentate miercuri, vor avea mai multe funcţii de inteligenţă artificială, cum ar fi traducerea simultană a convorbirilor telefonice în limbi străine.

Apple a depăşit Samsung în 2023 în ceea ce priveşte livrările de smartphone-uri, potrivit furnizorului de date International Data Corporation, detronând Samsung pentru prima dată din 2010, deoarece cererea de dispozitive premium - un segment pe care Apple îl domină - depăşeşte creşterea pieţei.

Ca răspuns, Samsung oferă diverse funcţii de inteligenţă artificială în modelele sale premium Galaxy S24, ca parte a strategiei de atragere a cumpărătorilor.

Noile telefoane vor dispune de traducere vocală bidirecţională în timp real a unei convorbiri telefonice efectuate în direct în două limbi diferite. Potrivit companiei, seria Galaxy S24 poate face aşa ceva.

Disponibilă în 13 limbi diferite, funcţia de inteligenţă artificială de pe dispozitiv este oferită prin intermediul unei instruiri generative AI proprii Samsung.

De asemenea, acesta oferă o funcţie „circle-to-search” prin care încercuind orice parte a unei imagini de pe ecran o caută în Google. Alte funcţii includ traducerea AI şi schimbarea tonului mesajelor în casual, formal, business sau social media.

Există, de asemenea, rezumate şi traduceri AI ale înregistrărilor vocale, „editare generativă” a fotografiilor care completează fundaluri inexistente şi o funcţie care transformă videoclipurile în timp real în slow-motion prin completarea cadrelor inexistente cu ajutorul AI.

Inteligenţa artificială pe dispozitiv se referă la funcţiile de inteligenţă artificială generativă care sunt descărcate pe dispozitivul fiecărui utilizator după ce au fost antrenate, care nu au nevoie să se conecteze la cloud.

Companii precum Qualcomm şi Samsung prezintă AI pe dispozitiv ca fiind mai sigură pentru informaţiile personale, deoarece nu este nevoie să trimită datele în cloud pentru a fi utilizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO