Eveniment

Sapte firme lupta pentru autostrada Timisoara-Arad

04.07.2008, 21:56 39

Contractul pentru atribuirea lucrarilor de constructie a autostrazii Timisoara-Arad, cu o distanta de 32 km, va fi semnat in perioada 20-25 septembrie si va avea o valoare de 270 mil. euro, potrivit unui anunt al Ministerului Transporturilor.
Finantarea este asigurata printr-un contract in valoare de 200 mil. euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI), in timp ce restul de 70 mil. euro va fi asigurat de Guvern.
Pentru acest proiect s-au precalificat sapte companii si consortii - Strabag (Austria), Mota Engil (Portugalia), joint-venture Condote/CMC di Ravenna (Italia), joint venture Aktor/ Pantechniki (Grecia), Colas (Franta), joint venture FCC/ Astaldi (Spania/Italia) si joint venture Impreglio/Itinera (Italia). Proiectul include constructia a 32 km, 24 de lucrari de arta (poduri si pasaje), un nod rutier si doua spatii de servicii.
Termenul de depunere a ofertelor tehnice este 18 august 2008, iar criteriul de adjudecare este constituit de pretul cel mai scazut. Durata de realizare a lucrarilor la autostrada va fi de 24 de luni, cu o perioada de garantie de 24 de luni.
Un alt proiect de autostrada anuntat recent de Ministerul Transporturilor este Cernavoda-Constanta, cu o lungime de 50,8 km, al carui castigator va fi anuntat in perioada 28-31 octombrie, perioada in care lucrarile erau prevazute sa fie finalizate potrivit unui anunt facut de Ministerul Transporturilor la sfarsitul anului 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO