Eveniment

Şcolile şi grădiniţele - închise marţi în 12 judeţe şi Bucureşti

Şcolile şi grădiniţele - închise marţi în 12...

Autor: Ovidiu Bărbulescu

27.01.2014, 13:27 518

Prezent la Buzău, ministrul a precizat că unităţile de învăţământ vor fi închise şi marţi în judeţele Argeş, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi în municipiul Bucureşti.

Pricopie a mai anunţat că în judeţele Buzău şi Giurgiu şcolile vor fi închise, dar grădiniţele din oraşe vor fi deschise pentru a veni în sprijinul părinţilor, iar în alte şase judeţe o parte dintre unităţile şcolare vor fi închise şi marţi, respectiv în Bacău (3 unităţi), Botoşani (3), Dâmboviţa (46), Suceava (5) şi Vaslui (24), în timp ce în judeţul Brăila se vor ţine cursuri doar în şcolile din municipiul Brăila.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei ca, luni seara, să fie prezent la comandament la Bucureşti pentru a fi evaluată situaţia tuturor şcolilor, întrebându-l de ce în Bucureşti trebuie închise şcolile şi marţi, pentru că, în opinia sa, în Capitală "se criculă foarte bine".

Pricopie i-a răspuns premierului că solicitarea închiderii şcolilor şi marţi în Bucureşti i-a fost adresată duminică seara chiar de primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, pentru a putea deszăpezi mai eficient străzile.

Ponta i-a cerut lui Pricopie să mai discute în acest sens cu primarul general pentru ca populaţia să fie ţinută în case doar dacă este necesar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO