Eveniment

Şefi de farmacii din lanţul Dona, un medic psihiatru, administratori de firme, în dosarul reţetelor

Şefi de farmacii din lanţul Dona, un medic psihiatru, administratori de firme, în dosarul reţetelor

Foto Silviu Matei

Autor: Mediafax

11.10.2012, 00:06 879

Procurorii au cerut miercuri Tribunalului Bu­cureşti ares­tarea preventivă a 12 per­soane reţinute în dosarul reţetelor false, surse judiciare declarând pentru MEDIA­FAX că printre acestea sunt mai mulţi şefi de farmacii din lanţul Dona, un medic psihiatru şi administratori ai unor firme.

În dosarul eliberării de reţete false, în care medici şi farmacişti din cadrul aceleiaşi reţele farmaceutice sunt acuzaţi că au fraudat bugetul Casei Naţionale de Asi­gurări de Sănătate (CNAS) prin com­pensarea fraudu­loasă a contravalorii unor reţete false şi au produs astfel un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de lei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au emis, marţi, ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore faţă de 13 inculpaţi.

Surse judiciare au de­clarat pentru MEDIAFAX că este vorba de lanţul farma­ceutic Dona.

Procurorii au propus, miercuri, arestarea pre­ventivă a 12 dintre cei 13 reţinuţi. Parchetul Capitalei a precizat că în perioada imediat următoare vor fi efectuate şi alte acte de urmărire penală. Procurorii Parchetului Tri­bunalului Bucureşti au dispus, în cursul lunii oc­tombrie, începerea urmăririi penale faţă de 22 de persoane, medici şi farmacişti, pentru înşe­lăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals inte­lectual şi uz de fals, luare de mită, dare mită şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor, me­dicii şi farma­ciştii din cadrul aceleiaşi reţele farmaceutice au fraudat bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) prin com­pen­sarea frauduloasă a contravalorii unor reţete false, producând un preju­diciu de aproximativ 1,6 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO