Eveniment

Şerban Huidu poate conduce în continuare maşina, deşi nu mai are permis

Şerban Huidu poate conduce în continuare maşina, deşi nu mai are permis

Foto: Alex Chitu

Autor: Pro TV

18.10.2011, 11:52 914

După accidentul în care a provocat moartea a trei oameni, Şerban Huidu a rămas fără permis de conducere. Însă poliţia i-a dat dreptul legal de a conduce în continuare, până când instanţa va decide altfel.

Codul Rutier prevede, la articolul 232, alineatul 1, că "în cazul producerii unui accident de circulaţie în urma căruia a rezultat uciderea sau vătămarea gravă a integrităţii corporale ori sănătăţii uneia sau mai multor persoane sau distrugerea unuia sau mai multor vehicule, permisul de conducere se reţine o dată cu constatarea faptei".

Legea menţionează însă că şoferului i se dă pe loc o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie, dacă din primele cercetări rezultă că evenimentul s-a produs din cauza nerespectării de către acesta a unei reguli de circulaţie,informează ProTV.

Cum poliţia a decis însă că prima ipoteza de lucru faptul că maşina lui Huidu ar fi derapat şi asa a ajuns pe contrasens, dovada înlocuitoare îi dă dreptul să conducă în continuare maşini.

În plus, alineatul 2 din acelaşi articol al Codului Rutier prevede că dovada se "prelungeşte de către şeful poliţiei specializate, din 30 în 30 de zile, în baza unui document eliberat de procurorul care efectuează urmărirea penală sau de cel care exercită supravegherea cercetării penale, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti, iar în cursul judecăţii, de către instanţa sesizată cu judecarea cauzei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO