Eveniment

Sotia, mai faimoasa decat seful FMI

31.03.2010, 10:57 20

Poate ca doar vizita Carlei Bruni Sarkozy la ParlamentulRomaniei ar fi putut sa nasca atata rumoare ca ieri, cand AnneSinclair, o jurnalista de televiziune extrem de cunoscuta in Frantal-a acompaniat pe sotul sau, Dominique Strauss-Kahn, directorulFondului Monetar International, la intalnirea oficiala cu sefiiCamerei Deputatilor si ai Senatului. "Nu am vazut niciodata ofemeie asa frumoasa si eleganta", mi s-a confesat, la ureche, unadin functionarele de la Camera Deputatilor.

Si avea dreptate, un deux-piece bleumarin care ii punea in valoareochii de un albastru viu, o bluza vaporoasa alb cu negru, in ton cuposeta Dior, un ansamblu tonic si ultracunoscut francofonilor de petot globul. Sinclair, 62 de ani, o absolventa de stiinte politicesi de drept, este creatoarea emisiunii 7/7, difuzata in fiecareduminica seara la TF1. La emisiunea- interviu, difuzata in premierain 1984, i-a avut ca invitati nu numai pe responsabilii francezi ,dar si personalitati importante ca Bill Clinton sau MihailGorbaciov sau artisti internationali. Avea la fiecare difuzare oaudienta de aproximativ 10-12 milioane de telespectatori, un recordpentru o emisiune cu teme politice. S-a retras din fata miculuiecran in 1997, dupa ce sotul sau a fost numit ministru de finante,dar a revenit sase ani mai tarziu cu o emisiune la radio. A scriscarti despre politica franceza si pregateste acum una desprepolitica la Washington, oras unde locuieste din 2007, cand sotulsau a ajuns director la FMI. Este considerata una dintre cele maielegante sotii dintre participantele la summit-urile G-20.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24