Eveniment

Statistica va anunţa o creştere economică de circa 0,5%. A ieşit România din recesiune?

Statistica va anunţa o creştere economică de circa 0,5%. A ieşit România din recesiune?

Autor: Dinca Thomas, Ovidiu Tempea

12.05.2011, 17:46 663

Institutul Naţional de Statistică (INS) va anunţa vineri ieşireatehnică din recesiune după ce Produsul Intern Brut a urcat înprimul trimestru cu circa 0,5% faţă de ultimele trei luni aleanului trecut şi cu 0,2% faţă de perioada similară din 2010, audeclarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

Despre ieşirea din recesiune la finele primului trimestru auvorbit în ultima perioadă atât preşedintele Traian Băsecu, cât şipremierul Emil Boc.

INS va prezenta vineri datele estimate privind evoluţia PIB înprimul trimestru.

Pentru a ieşi tehnic din recesiune, economia unei ţări trebuiesă înregistreze creşteri în două trimestre consecutive. În ultimultrimestru al anului trecut, economia a crescut cu 0,1% faţă de celanterior.

Economia a intrat în recesiune în trimestrul al treilea din2008, odată cu scăderea PIB faţă de precedentele trei luni cu0,1%.

De atunci, PIB a înregistrat scăderi în fiecare trimestru,exceptând creşterea de 0,9% în trimestrul al treilea din 2009, unavans de 0,2% în trimestrul doi al anului trecut şi creşterea de0,1% din ultimul trimestru al anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO