Eveniment

Ţara absurdului: Poliţia naţională anchetează poliţia locală pentru că aceasta din urmă a urcat agenţi privaţi pe cai la defilare

Ţara absurdului: Poliţia naţională anchetează poliţia locală pentru că aceasta din urmă a urcat agenţi privaţi pe cai la defilare

Autor: Elvira Gheorghita - Mediafax

20.12.2011, 17:34 854

CGMB a cerut, marţi, anchetă cu privire la poliţia călare care aparţine unei firme private şi care a defilat de Ziua Naţională purtând însemnele Poliţiei Locale, prefectul Capitalei spunând că Poliţia naţională cercetează deja cazul.

Discuţiile privind poliţia călare privată care acţionează sub însemnele Poliţiei Locale au agitat spiritele la şedinţa de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Preşedintele CGMB, Călin Murg, a anunţat înainte de începerea şedinţei că va cere imperativ primarului general să verifice acest caz.

"Vrem să ştim cum a fost atribuit un astfel de contract unei firme private fără aprobarea CGMB. Dacă a existat o dispoziţie de primar general, cum poate o firmă privată să poarte însemnele Poliţiei Locale şi să acţioneze în numele ei aplicând amenzi'" a spus Murg.

Directorul general al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureştui, Ion Ţincu, a spus că a fost vorba despre un proiect pilot care expiră în 31 decembrie şi ale cărui rezultate vor fi prezentate pentru o eventuală implementare a proiectului cu statut permanent.

"Eu am decis ca angajaţii firmei private, în folosul Poliţiei Locale pentru poliţia călare să poarte uniforma specifică acesteia din urmă. Ei sunt agenţi călare, nu poliţişti locali, dar zece dintre ei sunt angajaţi disponibilizaţi ai acesteia din urmă. Prin acţiunile lor, agenţii călare au dat mai multă siguranţă cetăţenilor, iar numărul incidentelor din parcuri a scăzut. Acest serviciu nu putea fi luat de la Jandarmerie, întrucât nici Jandarmeria nu are cai suficienţi. Apoi, costul bolilor profesionale şi întreţinerea cailor ar fi de zece ori mai mare dacă aceasta ar fi fost în subordinea noastră", a declarat Ţincu.

Şeful Poliţiei Locale a precizat că angajarea firmei private este legală şi face parte din procesul de externalizare, iar aceasta este singura firmă care deţine cai, "este singura societate hipo", are şi cai şi călăreţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO