Eveniment

Taxa clawback ar putea fi plătită în funcţie de cât consumă companiile farma din buget

Taxa clawback ar putea fi plătită în funcţie de cât...

Autor: Corina Mirea

16.09.2015, 00:05 157
Pe viitor, taxa clawback ar putea fi plătită în funcţie de cât de mult consumă de la buget o companie farmaceutică – este soluţia pe care Ministerul Sănătăţii, dar şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate o susţin în această dispută producători de medicamente – stat.
 
„De un an am luat îm­pre­ună (autorităţi şi mediul privat – n.red.) taurul de coarne. Politica noas­tră de sănă­tate este realizată numai cu gândul la pacienţi şi ştiu că există aşteptări foarte rapide în piaţă, mai ales în privinţa taxei clawback, care ştiu că nu funcţionează cum îşi doresc unii. Nu trebuie să vă gândiţi numai la veniturile dumneavoastră (producătorii de medicamente – n.red.) şi nici noi (statul – n.red.) nu trebuie să avem în vedere doar ideea de a face economii“, a spus ieri ministrul sănătăţii Nicolae Băniciou la un forum internaţional de sănătate la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor, dar şi jucători din mediul privat de profil, organizat ieri de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO