Eveniment

Traian Băsescu confirmă solicitările ZF cu privire la transparenţa cheltuielilor

Traian Băsescu confirmă solicitările ZF cu privire la transparenţa cheltuielilor

Foto: Octav Ganea

26.01.2012, 17:33 372

Preşedintele Traian Băsescu a confirmat solicitările ZF cu privire la transparenţă, în discursul său de miercuri seară de la Palatul Cotroceni.

"Avem nevoie de oameni politici credibili şi acest lucru nu se poate face decât prin transparenţa cheltuielilor publice.Degeaba miniştrii vor anunţa proiecte pe care le-au făcut, dacă cetăţenii nu vor putea accesa în orice zi site-ul ministerului pentru a vedea aprobările pentru cheltuirea oricărui leu. Numai aşa Guvernul, politicienii de la nivel local, vor putea ieşi de sub suspiciunea fraudării fondurilor publice", a afirmat Băsescu.

Ziarul Financiar a scris în repetatea rânduri despre necesitatea transparenţei cheltuielilor, pentru a convinge opinia publică şi presa de justeţea investiţiilor de miliarde de euro, desi Ministerul Transporturilor de exmplu are 3,5 miliarde de euro de la buget, rezultatatele investiţiilor în infrastructură nu se vâd, la fel ca în cazul multor instituţii cu bugete de milioane de euro. Obiectivele de investiţii nu sunt suficient de transparente.

Citiţi aici opinia redactorului şef de la ZF în care se solicită transparenţa cheltuielilor, de asemenea o solicitare ZF făcută la sfârşitului anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO