Eveniment

Tranzactie cu 33% din Upet

07.02.2005, 00:00 28

Unul din principalii actionari  ai producatorului de utilaje pentru foraj Upet Targoviste si-a lichidat participatia de 33% detinuta in cadrul companiei, in urma unul deal de 22,8 miliarde de lei (0,6 milioane de euro) derulat vineri pe piata RASDAQ.
Tranzactia s-a perfectat la pretul minim posibil de 5.800 lei/actiune. Nu stie cine a vandut si cine a cumparat. Pachetul de actiuni transferat prin aceasta operatiuni este insa egal cu  cel detinut de  Omzar LLC, divizia de investitii a OMZ Ekaterinburg , una din cele mai importante companii rusesti din domeniul echipamentelor industriale. Exceptand acest transfer, cu actiunile Upet s-a mai derulat o tranzactie prin care s-a transferat o singura actiune. Celalalt actionar principal al Upet, reprezentat de societatea United Heavy BV, controlata tot de OMZ, detinea un pachet egal cu cel al Omzar plus o actiune.
Upet a incheiat anul 2003 cu o pierdere de 4,8 milioane de euro la o cifra de afaceri de 11,8 milioane de euro.
Actiunile Upet sunt listate pe RASDAQ. Ultima tranzactie cu aceste titluri s-a perfectat la pretul de 6.000 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 1,9 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO